Schotland Isle of Skye

Skye is een van de meest tot de verbeelding sprekende eilanden van Schotland. De combinatie van adembenemende landschappen en de altijd voor de grijp liggende zee maken het een bestemming die bij velen hoog op het verlanglijstje staat. Als dat bij jou ook het geval is, dan is dit de kans om Skye intensief te gaan verkennen. Gedurende deze trektocht zullen we te voet door verschillende delen van het eiland trekken. Onderweg zal zo vaak mogelijk een mooie plek voor de tent worden gezocht om te gaan wildkamperen. Dikke kans dat Skye na die twee weken op je verlanglijstje zal blijven staan omdat je er beslist nog eens naar terug wilt gaan.

Skye is heel grillig gevormd en kent diverse schiereilanden met elk hun eigen karakter. Het westelijke schiereiland Duirinish heeft een prachtige ruige klifkust met rotsbogen en enkele piepkleine baaitjes. Landinwaarts liggen de Macleod’s Tables met hun opvallende platte toppen. We bezoeken zowel de kust als het binnenland van dit weinig bezochte deel van het eiland.

Het schiereiland Trotternish wordt gekenmerkt door een imposante bergrug. We volgen deze Trotternish Ridge en passeren onderweg de beroemde rotsformatie Old Man of Storr. Onderweg moet er af en toe flink worden geklommen. Maar de uitzichten zijn geweldig: de ridge zelf, de kust aan beide zijden van het schiereiland en verderop andere eilanden als Rona en Raasay.

Trektocht door de Cuillin HillsNa een rustdag zetten we koers naar het zuidelijke deel van het eiland. Daar liggen de Cuillin Hills, die eigenlijk beter Cuillin Mountains hadden kunnen heten, gezien de ruigheid van het gebergte. Afhankelijk van het weer en van de bergwandelervaring van de deelnemers wordt in dit gebied een mooie route uitgezet. We zullen in elk geval een van de toppen proberen te beklimmen. Hoe de route er ook uit gaat zien, iedereen zal onder de indruk komen van dit oerlandschap.