Frankrijk Pyreneeën in de winter – tussenstop in Lille

Kamperen in de sneeuw is een heel speciale en – mits goed voorbereid – erg leuke ervaring. Deze sneeuwschoentocht is echt iets voor degenen die wel eens willen winterkamperen en die dit niet meteen willen combineren met een best wel lastige techniek als langlaufen. Iedereen die kan wandelen kan ook op sneeuwschoenen lopen. Houd er wel rekening mee dat dit een vrij zware tocht is door de combinatie sneeuwschoen, diepe sneeuw, volle rugzak en soms lage temperaturen.

Na een reis met de nachttrein komen we ‘s morgens aan in Latour-de-Carol, vlak bij de spaanse grens. Hoewel er beneden in het dal waarschijnlijk geen sneeuw meer zal liggen verandert dat snel als we naar de hoogvlakte aan de voet van de Pic Carlit klimmen. Dit gevariëerde gebied is ideaal voor het maken van een sneeuwschoentocht. Golvende open vlaktes worden afgewisseld met halfopen bos, besloten dalen en bergruggen, waardoor het uitzicht voortdurend verandert. Temidden van deze fantastische natuur slaan we ‘s avonds de tenten op. Voordat we in de warme slaapzak kruipen loont het de moeite om naar deWinterkamperen in de Pyreneeën prachtige sterrenhemel te kijken. Zo zie je het bij ons niet meer.

We verkennen het gebied bij de Pic Carlit zes dagen lang, waarbij het van de sneeuwomstandigheden afhangt of bepaalde passen worden overgestoken. De definitieve route wordt pas ter plekke bepaald. Wel is zeker dat we aan het eind van de week zeer voldaan op de nachttrein naar Parijs zullen stappen.

Als alternatief kan er ook een tussenstop in Lille gemaakt worden. Meer informatie hier:

www.lillefrankrijk.nl

lille frankrijk