Engeland Dartmoor & South Devon Coast

Als het voorjaar begint te kriebelen is het tijd om er weer eens op uit te trekken. In de pinksterweek kan je met ons op reis naar Engeland voor een trektocht door Dartmoor en langs de kust van Devon. Een heerlijke combinatie van verlaten moorlands en een prachtige gevariëerde kust. Hier volgen we een deel van het South West Coast Path. Er zijn veel mogelijkheden om de route aan de wensen en capaciteiten van de groep aan te passen. Iedereen met wandelervaring (met of zonder grote rugzak) en doorzettingsvermogen kan deze rugzaktrekking tot een goed eind brengen.

Dartmoor is een van de belangrijkste nog overgebleven veengebieden van Engeland. Het is een uitgestrekt, met gras, heide en veenmos begroeid heuvelland dat door talrijke beken en riviertjes wordt doorsneden. Veel toppen worden gekroond met rotsformaties, zogenaamde tors. We zwerven verschillende dagen door dit verlaten gebied en doen daarbij verschillende toppen aan. Tijdens de tocht komen we langs prehistorische stenenrijen en restanten van de mijnbouw die er in voorgaande eeuwen heeft plaatsgevonden. We lopen veel cross-country, de mooiste manier om door een dergelijk gebied te trekken.

Wandelen langs het South West Coast PathVanaf de zuidrand van Dartmoor zit je in minder dan een dag lopen aan de kust. We volgen hier enkele dagen het South West Coast Path dat langs kliffen, zandstranden en estuaria loopt. Enkele estuaria steken we met kleine veerbootjes over. In de kustplaatsen onderweg wachten verleidingen als scones en pints, van die aangename dingen die wandelen in Engeland zo leuk maken. In Dartmouth eindigt onze tocht door dit zeer afwisselende deel van Engeland.